Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mozgásfesztivál a Kopaszin

Szeptember 6-án a Magyar Szabadidősport Szövetség ismét megrendezi az immár hagyományos Mozgásfesztivált a budapesti Kopaszi-gáton. Ez az esemény sokáig kizárólag a nőknek szólt, a résztvevők kérésére az utóbbi években megváltoztatták Családi Mozgásfesztiválra, és ez a változtatás a programokra is kiterjedt.

Az idén 10 éves Coca-Cola Testébresztő Program a névadója a XVII. Családi Mozgásfesztiválnak, amelyen a családok apraja-nagyja tartalmas, sportos kikapcsolódásra számíthat. A sportolási lehetőségek széles skáláját délelőtt 10 és délután 17 óra között lehet kipróbálni.

A rendezők idén is 6 ezer látogatót várnak a Mozgásfesztivál teljes programjára, melynek fővédnöke Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

További információk a rendezvénnyel kapcsolatban a www.masport.hu honlapon olvashatók.

0 Tovább

Mányoki 16 fokos vízben 14. helyezett lett Hallstattban

Túl van az amerikai versenyek előtti utolsó megmérettetésén Mányoki Attila. A Közösségben az Egészségért program nagykövete az ausztriai Hallstattban úszott, és a 11 kilométeres versenyen a 14. helyet szerezte meg. Az eseményen 15 nemzet 170 úszója vett részt.

 

- Lezárult egy nagyon nehéz időszakom a felkészülés szempontjából! Ezzel a hallstatti versennyel befejeződött a felkészülésem az év két legnagyobb és legnehezebb amerikai átúszásom előtt. Ennek tudatában egy hagyományos nadrágban úsztam, mint ahogy majd a Catalina-csatornán is úsznom kell. A tó kellően hideg volt, körülbelül 16 fokos, bár voltak időnként kisebb melegebb részek is. Az elején sikerült megragadnom egy picit erősebb 10-12 fős társasággal, akikkel sokáig tudtam a lépést tartani, annak ellenére, hogy én voltam a csapatban az egyetlen neoprén ruha nélkül! Az úszást jól éreztem úgy a táv 3/4-ig. A hallstatti leghidegebb részen múlt el a kellemes és jó érzetem és sajnos onnét már nehezebbnek éreztem a karom és kijött rajtam a fáradtság. Az utolsó frissítő pontig még kihúztam a többiekkel, mely 1.9 km távolságra volt a befutótól, de onnét már átváltottam "levezető" módba, mert fáradtnak éreztem magam! A befutónál végül a 14. helyen értem célba 2 óra, 47 perces idővel. Jelenleg a célom elérése a fontos, és ezért nem is foglalkoztam a helyezéssel, illetve a lehetséges jobb pozíciómmal, amennyiben ha én is használom a neót… – elemezte Sportime magazinnak hallstatti úszását Mányoki Attila. 

0 Tovább

Mányoki Ausztriában készült Amerikára

Mányoki Attila ötödik lett Ottensteinben. A magyar hosszútávúszó az ausztriai 14 kilométeres versenyen 3 óra 39 perc alatt ért célba. A Közösségben az Egészségért program nagykövete neoprén ruha nélkül, klasszikus úszónadrágban versenyzett, míg az első négy helyezett neoprénben úszott.

 - A tó számomra meleg volt, de a közelgő amerikai úszás miatt is szerettem volna ilyen körülmények között is kipróbálni magam. A versenyt klasszikus úszó nadrágban teljesítettem, mivel majd a Hawaii-szigeteken is csak ilyen formában úszhatok. Kisebb cikk-cakk után a 15 km-es megtett távot végül 3 óra 39 perc alatt teljesítettem. Végig jól éreztem magam, és egy egyenletes tempót sikerült úsznom. Nagyon pozitív érzéseim voltak, annak tükrében, hogy edzésből kellett teljesítenem a legnehezebb periódusban! – nyilatkozta Mányoki Attila, aki legközelebb augusztus 1-én versenyez legközelebb. A magyar világklasszis augusztus elején is Ausztriában indul.

0 Tovább
1234
»

Közösségben az Egészségért

blogavatar

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyaránt. Ne feledd, egyszer mi is elkezdtük és végigjártuk ugyanezt az utat...

Utolsó kommentek