Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lovas Mónika négy vb-érmet hozott haza

Lovas Mónika négy éremmel fejezte be a lengyelországi ifjúsági és junior erőemelő-világbajnokságot.

A Szczyrk-ben megrendezett vb-n Lovas a +84 kg-os súlycsoportban a juniorok között versenyzett, és 527,5 kilogrammos összetett eredménnyel lett harmadik.

Három érvényes guggolást bemutatva, 207,5 kg-on befejezve (egyéni csúcs), ebben a fogásnemben a 3. helyet csípte el. Szintén hiba nélkül teljesítette a fekvenyomás gyakorlatait, ahol 150 kilogrammig jutott, ezzel a dobogó második fokára léphetett. Felhúzásban 170 kg sikerült, így ebben a fogásnemben harmadik lett. A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint Lovas összesítve három bronzzal, és egy ezüsttel fejezte be a világbajnokságot.

Somodi Vince a 66 kg-os kategóriában 6. helyen végzett a juniorok között, míg Paczuk Ádám az ifjúsági 74 kilógrammosok között hetedik lett. 

0 Tovább

​Táncot népszerűsít az olimpikon!

 Pattantyús gőzerővel készül a hazai Európa-bajnokságra

Pattantyús Ádám amellett, hogy asztaliteniszezik, évről évre megrendezi a Tánciskolák Éjszakáját. A Rióban a 2. körig jutó asztaliteniszező már az októberi hazai Európa-bajnokságra készül.

 „A táncot nekem egy szakítás hozta el. Felejteni akartam, szerettem volna új emberekkel megismerkedni és beiratkoztam egy tánctanfolyamra. Nagy táncos nem lett belőlem, de például egy lakodalomban több stílusban is, ismerve az alaplépéseket, bátran lépek a táncparkettre. Nem mellesleg a tanfolyamon ismertem meg a feleségemet is. Amikor tehetem, versenyekre is elmegyek, élvezem a hangulatát, és szurkolok a magyar versenytáncosoknak” – mondja Pattantyús.

 

„Az olimpia után volt egy kis pihenő, de most már az új szezonon van a fókusz. Gőzerővel készülök, mert októberben Magyarország asztalitenisz Európa-bajnokságot rendez. Fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt asztalhoz állni” – mondta a válogatott játékos.

 

Az ősz egyik legfontosabb hazai sporteseményét, az asztalitenisz Európa-bajnokságot, október 18. és 23. között rendezik meg Budapesten, míg a Tánciskolák Éjszakáját szeptember 9-én bonyolítják le. Az idei esemény központi helyszíne a Gozsdu Udvar lesz.

0 Tovább

Nordic Walking – Új instruktorok Magyarországon

Új instruktorokkal bővült a hazai nordicosok tábora. Ezúttal tizenhárman kaptak instruktori oklevelet. 

 Egyre népszerűbb a „Mindenki sportja”! A Magyar Szabadidősport Szövetség a 2009 óta működő Országos NordicWalking Program részeként idén is tartott képzéseket a NORDIC WALKING sportágban. Ez az a sportág, amelyet “Mindenki sportjának” lehet nevezni és mondhatjuk, hogy egyre népszerűbb Magyarországon.

 

A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képzett ki a Magyar Szabadidősport Szövetség. Idén újabb 13 instruktorral bővült az oktatók száma. Az instruktori és tréneri képzések lebonyolítása mellett a szövetség fontosnak tartja, hogy folyamatos továbbképzéseket is biztosítson a sportág szakembereinek. Az ország minden részéről érkező oktatóknak április 4-én a Margitszigeten tartották meg a harmadik szakmai továbbképzést.

Szó esett a babahordozós nordic walkingról, az aqua nordic walkingról és a POLAR órák újdonságairól is hallhattak a résztvevők. A gyakorlati részben az érdeklődők ki is próbálhatták az órákat, valamint az elmaradhatatlan videós mozgás-elemzésre és javításra is nagy figyelmet fordítottak a szervezők. Zárásként lábápolással kapcsolatos kérdések kerültek megvitatásra. Hallhattak beszámolót a Velencei Nordic Walking találkozóról, és hogy hogyan tartsunk nordic walking foglalkozást gyerekeknek.

Az év második felében a NOWATHLON programokkal is folytatódik a sportág népszerűsítése. Aki esetleg még nem ismeri ezt a sportot, annak lesz lehetősége kipróbálni a nordic walkingot egy érdekes tájékozódási versenyhez kötve. Az események időpontjai a www.nowa.hu oldalra lesznek feltöltve.  

 

További információk:

Magyar Szabadidősport Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

www.masport.huwww.nowa.hu

www.facebook.com/Országos Nordic Walking Program

 

0 Tovább

Háromszoros olimpikonnal nordicoztak a közösségi sportosok az Európai Sporthéten

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei egy háromszoros olimpikont hívtak segítségül az Európai Sporthét népszerűsítésére. Az amatőr sportembereknek Bozsik Anna tartott nordic walking órát a Városligetben. Az egykori kiváló sífutó-sílövő három téli olimpián is képviselte a magyar színeket.

"Nem csak a futás létezik, mint szabadidősportos tevékenység. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Európai Sporthét részeként közös nordic-ra hívjuk a Közösségben az Egészségért program nagyköveteit és tagjait"- mondja Kelényi Szandra, a program koordinátora. "Ez az a mozgásforma, amelyet bárki bármikor elkezdhet, edzettségi állapottól függetlenül. A csapat nagy része először fogott nordic botot a kezében, de nyitottak voltunk" - tette hozzá.

"A nordic walkingot ha jól csináljuk, akkor lényegesen több izomcsoport is bekapcsolódik a sétába. Dolgoznak a karjaink, de még a hátizmok is" - nyilatkozta Bozsik Anna.

Több országban, így nálunk is szeptember végéig meghosszabbították az Európai Sporthetet. Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja az eseménysorozatot, a kiemelt rendezvényt a szolnoki Tiszaligeti Napok részeként bonyolították le.

A Közösségben az Egészségért Program célja az emberek egészségtudatos életre való ösztönzése, azaz, hogy egészségük megőrzése vagy annak javítása érdekében minél többet sportoljanak szabadidejükben. A kezdeményezés országszerte több, mint 30 nagykövettel rendelkezik, akik folyamatosan népszerűsítik a programot és szervezik a közösségeket, így bevonva minél több embert a kezdeményezésbe, akik az ország különböző pontjain rendszeres sporttevékenységet végeznek a nagykövetek vezetésével. (bővebb infók: www.kozossegisport.hu)

A városligeti közös nordicozásra az M4 Sport stábja is kilátogatott, a hétvégi szabadidősport magazinban lement tudósítást az alábbi linken lehet megtekinteni. (a nordicos anyag 21:42-nél indul.) http://www.mediaklikk.hu/video/szabadido-magazin-2015-09-26-i-adas/

0 Tovább

Félmaratonisták, kutyák és nagyik is futottak a Városligetben

Több, mint kétezer sportolni vágyót mozgatott át az NN Family Run! A Városligetben megrendezett eseményen mindenki találhatott magának legyőzhető távot, és a szervezők a szórakoztatásról sem feledkeztek meg: az Ötvenhatosok terén felállított versenyközpontban egész nap színes programokkal várták a sportos közönséget.

 

A Maratonman szervezésében először bonyolították le az NN Family Run-t, melyen a kutyás futástól kezdve, a családi váltó át, egészen a félmaratonistákig rajthoz állhattak a futás szerelmesei. A szórakozásról többek között a Bagi-Nacsa duó, a MintaPinty zenekar, Rudi bohóc és Harmony Style Akrobatikus spottánc formáció gondoskodott, de zumbaórát tartott Cseh-Szakál Tibor és Angyal András is. A délután folyamán a családi számokat bonyolították le, míg az estére a DJ által kevert zenére változott bulihangulatúvá a versenyközpont. Az esti felnőtt futás már a hosszabb távokról szólt, ahol színes fényekkel, fáklyákkal megvilágított pályán futhattak az indulók.

 

A férfiaknál a félmaratont Koháry Maros nyerte meg Roskovics Miklós és Balatoni Gábor előtt, míg a nőknél Bosznay Diána, Bálint Évi, Zólyomi Kinga volt a sorrend.

További eredmények:

Félmaraton váltó

1. DreamTeam, 2. Cuni Runnig Team, 3. Dósa team

10.5 km, férfiak

1. Csíki Gergely, 2. Fazio Zalányi Zénó, 3. Szaniszló Máté

10.5 km, nők

1. Drahos Veronika, 2. Böröcz Kata, 3. Sipos Fanni

10.5 km, váltó

1. Csillag Duó, 2. Utálunk futni running club, 3.SZ§D

Családi váltó

1. Multitalentum, 2. Tószegiék, 3. RunnerSchmidt

5.25 km, férfiak

1. Ryan Sparks, 2. Peter Schurch, 3. Vanó Imre

5.25 km, nők

1. Nagy Gyöngyi, 2. Bán Éva, 3. Rajnai Katalin

A szervezők következő nagy rendezvénye a szeptember 12-i Balatonman Kenese triatlon verseny lesz, ahol betétprogramként szintén lesz futás is 7, 14, 21 kilométeren és maratoni távon.

0 Tovább

Közösségben az Egészségért

blogavatar

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyaránt. Ne feledd, egyszer mi is elkezdtük és végigjártuk ugyanezt az utat...

Utolsó kommentek